Napet dan na granici BiH i HR, migranti zaustavljeni VIDEO

Granični prelaz Maljevac između Hrvatske i BiH otvoren je ponovo nakon što se oko 200 migranata vratilo natrag u Veliku Kladušu u BiH.

Izvor: Jutarnji list

Ponedeljak, 18.06.2018.

22:53

Napet dan na granici BiH i HR, migranti zaustavljeni VIDEO
screenshot/Index.hr

Ta grupa migranata ceo dan je pokušavala da pešice iz Velike Kladuše uđe u Hrvatsku bez odgovarujućih dokumenata.

Hina navodi da su migranti, nakon što su zaustavljeni u pokušaju prelaska granice, okupljanje pretvorili u celodnevni mirni protest, posle čega su napustili granični prelaz.

Navodi se da su u prelasku granice migrante celi dan sprečavala bezbednosna tela BiH, a da je svoju snagu, kako saznaje Hina, na drugoj strani pokazala i hrvatska policija.

Načelnik karlovačke policije Josip Ćelić rekao je da bi hrvatska policija, da su migranti probili kordon sa bosanskohercegovačke strane “sigurno sprečila njihov ulazak na hrvatsku teritoriju, jer je hrvatska policija za to spremna”.

"Naši policajci svakodnevno rešavaju razne situacije, od najjednostavnijih do najsloženijih i, pošto ovo nije ratno stanje, na osnovu bezbednosne procene mogu da tvrdim da nam nije potrebna pomoć nikoga pa ni vojske”, rekao je Ćelić.

Da podsetimo, grupa migranata krenula je organizovano ka graničnom prelazu koji je bio zatvoren, a putnici su iz mera predostrožnosti bili preusmeracani na prelaze Izačić i Hadžin potok.

Radio Velika Kladuša je javio da su migranti zaustavljeni na oko 200 metara od granice, a da su im dalji prolazak onemogućile policijske snage BiH i Hrvatske.

Kako piše “Indeks”, Velika Kladuša je malo mesto na severozapadu Bosne i Hercegovine, tik uz granicu s Hrvtaskom. Zbog svog specifičnog položaja, na samom rogu Unsko-sanskog kantona, “uzavreli je bosanski lonac na rubu usijanja”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: