Cvetković se sutra obraća javnosti,"reći će šta se desilo"

Novinar Stefan Cvetković, koji je nestao 13. juna i pronađen 15. juna, održaće konferenciju za štampu u velikoj sali beogradskog Medija centra u utorak u 13 h.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2018.

15:39

Cvetković se sutra obraća javnosti,
Screenshot

To navodi Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Okolnosti Cvetkovićevog nestanka i pronalaska od petka su u žiži interesovanja javnosti i predmet različitih spekulacija.

Cvetković je rekao da se kući vratio samo zbog reakcije javnosti te najavio da će u narednim danima održati konferenciju za novinare na kojoj će "do najsitnijih detalja" saopštiti javnosti šta se sve s njim dešavalo.

Podsećamo da je Cvetković prvobitno najavio da se zbog istrage koja je u toku za sada neće javno oglašavati.

Cvetković je agenciji Beta danas rekao da će na pres konferenciji govoriti o onome što mu se desilo.

Njegov nestanak prijavljen je prošle srede kasno uveče, a u petak su predstavnici vlasti na vanrednoj konferenciji za novinare obavestili javnost da je Cvetković pronađen.

Potom je u petak uveče tužilac iz Okružnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević rekao agenciji Beta da je Cvetkovićevo davanje izjave policiji završeno i da je izjavu dao u svojstvu oštećenog.

Međutim, od petka uveče pa do nedelje po podne niko nije znao gde se Cvetković nalazi, pa ni njegovi roditelji.

Cvetković se pojavio u Beloj Crkvi, gde živi s roditeljima, u nedelju po podne i rekao agenciji Beta da je stigao kući, da nije povređen i da će u narednim danima održati konferenciju za novinare na kojoj će "do najsitnijih detalja" saopštiti javnosti šta se sve s njim dešavalo.

"Celokupnoj javnosti, međunarodnim i domaćim organizacijama, svima se zahvaljujem na svemu što su uradili za mene. Da nije bilo reakcije javnosti, ne bismo se danas čuli", rekao je Cvetković agenciji Beta.

Dodao je da i njemu i njegovoj porodici mnogo znači to što nisu bili ostavljeni sami.

"Javnost je poslednje što je brana apsolutnom ludilu. A od tog ludila treba da se plaše i oni koji ga prave. Ja ću do najsitnijh detalja da obavestim javnost, to je moja obaveza prema javnosti", kazao je Cvetković.

"Danas mi je omogućeno da se slobodno krećem", rekao je tada Cvetković i dodao da ga je policija zvanično obavestila da ima svojstvo oštećenog i da su ga zamolili da se u javnosti ne oglašava, kako ne bi ometao istragu.

"Sarađujem s policijom, svaki njihov zahtev sam ispoštovao i danas sam zamoljen da ne budem javno prisutan. To ću neko vreme da ispoštujem", rekao je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: