Formirana Radna grupa za izradu medijske strategije

Na današnjem sastanku premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, formirana je Radna grupa za izradu medijske strategije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.06.2018.

16:24

Formirana Radna grupa za izradu medijske strategije
FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIÆ

Predsednik te grupe je Dejan Stojanović iz Ministarstva kulture i informisanja

Radna grupa sastoji se od devet predstavnika medijskih i novinarskih udruženja i osam predstavnika države, saopštila je vladina Kancelacija za saradnju s medijima.

Članovi Radne grupe u ime medijskih i novinarskih udruženja su: Vukašin Obradović, Tanja Maksić, Jelena Kleut, Stojan Marković, Boban Tomić, Dalila Ljubičić, Nino Brajović, Maja Rakovic i Dragana Čabarkapa.

Predstavnici države u Radnoj grupi su: predstavnici Ministarstva finansija Jelena Tanasković, Ministarstva pravde Radomir Ilić, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Saša Mogić, Komisije za zaštitu konkurencije Marija Kovačević, Republičkog zakonodavstva Ranka Vujović, Uprave za javne nabavke Jelena Marković, Republičkog sekretarijata za javne politike Dejan Raketić, kao i predstavnik Vlade Vojvodine Atila Marton.

Kako se navodi u saopštenju, medijska strategija će biti izrađena uz podršku OEBS-a i Delegacije Evropske unije u Srbiji, čiji su predstavnici prisustvovali sastanku.

Dogovoreno je da će OEBS u narednom periodu nastaviti da pruža podršku ekspertima koje će odabrati medijska i novinarska udruženja, a koji će kao ekspertski tim pomoći u izradi strategije.

Na sastanku je dogovoreno da Vlada Srbije formira Koordinaciono telo za saradnju sa medijima, dok će medijska i novinarska udruženja formirati Tim za dijalog. Ova dva tela zajedno će i operativno raditi na rešavanju problema novinara i medija.

Članovi Koordinacionog tela biće savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević, savetnica predsednice Vlade Srbije za medije Jelena Kovačević, Nemanja Pantić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ana Subotić iz Ministarstva kulture i informisanja, Milica Vučković iz Ministarstva pravde, Jelena Parezanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

U Timu za dijalog biće predstavnici medijskih i novinarskih udruženja.

Današnjem sastanku prisustvovali su ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sa predstavnicima ovog ministarstva, savetnica predsednika Republike Srbije za medije Suzana Vasiljević i savetnica predsednice Vlade Srbije za medije Jelena Kovačević.

Sastanku su prisustvovali svi predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, kao i ambasador OEBS u Srbiji Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji i Fondacije Konrad Adenauer, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: