Poslanici o posledicama nevremena i koalicijama

Poslanici Skupštine polemisali o stanju u opštinama u Srbiji i posledicama nevremena, kao i o ujedinavanju opozicije i mogućim koalicijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2018.

13:40

Poslanici o posledicama nevremena i koalicijama
Tanjug, Tanja Valiæ

Inače, na dnevnom redu je rasprava o amandmanima na izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić pozvao je danas ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića i ministre u Vladi Srbije da posete Smederevsku Palanku i pomognu građanima posle nevremena.

On je rekao niko do ministara nije posetio tu opštinu posle nevremena koje se dogodilo pre nekoliko dana u kome je uništeno hiljadu domaćinstava i više od 4.000 hektara obradive poljoprivredne površine i dodao da su pre izbora „ministri dolazili u naletima“.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković izjavio je da „vrhunac licemerja da neko poziva Vladu Srbije da pomogne građanima Smederevske Palanke, a da je taj neko najdirektinije kriv za to što se dešava u tom gradu.

„Taj neko je najdirektnije kriv što su opljačkani građani Smederevske Palanke, jer je Smederevsku Palanku ostavio bez struje i vode i sa četiri milijarde dinara gubitka i minusa“, rekao je on.

Marković je dodao i da "sve to govori predsednik stranke koja ne postoji" i koja juče na sednici Glavnog nije imala kvorum i nije mogla da izabere organe stranke.

Milojičić je na to odgovorio da Markovića „boli jučerašnja sednica glavnog odbora DS zato što je DS donela istorijski važnu odluku da udje u pregovore sa celokupnom opozicijom, koja će ih pobediti za dve godine".

Na to je reagovala poslanik Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta koja je istakla da je je Milojičić izneo neistinu kada je rekao da je DS postao deo celovite opozicije i naglasila da su i radikali opozicija, ali da nikada neće biti deo te grupacije „prozapadnih rušilačkih eksponenata“ .

„Mi srpski radikali smo jedina prava istinska opozicija. Mi smo opoziciija vlasti Aleksandra Vučića. Mi želimo tu vlast da srušimo, ali na izborima i ne pada nam napamet da učestvujemo u ovome što rade ovi sa kojima se Milojičić ponosi“, rekla je Radeta.

Miojičić ja na to rekao da DS-u ne pada napamet da ikada ide u koaliciju sa onima koji su upropastili Srbiju devedesetih godina.

„Naravno da DS ne pada napamet da ikada ide u koalciju i sa SRS i sa njihovim potomcima SNS“, rekao je on.

Poslanik SNS Aleksandra Tomić istakla je da „SNS nikada neće praviti koalicije sa onima koji ruše državu, koji su budžet Srbije podredili tajkunima, koji danas ne mogu ni cenzus da pređu, pa se udružuju sa nekim tajkunima iz prošlosti da bi na izbore ponovo izašli i pokušali da pređu taj cenzus“.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da je potpuno nerazumljivo zašto vladajuća stranka ima taj nivo nervoze i raspravu o jednom zakonu koji je važan za funkcionisanje Srbije svode na obačune sa svojim političkim protivnicima.

On je pozvao gradjane Niša da 22. juna, dođu ispred Skupštine grada Niša, jer će tada biti zakazana ednica kada će loklana vlast pokušati da otme Nišu aerodrom.

Poslanik SNS Aleksandar Martinović rekao da rekao je da nema razloga da budu nervozni, ni uplašeni.

„Ja ne znam ko se više u Srbiji vas plaši. Vi u Srbiji više ne predstavljate skoro nikoga, sem sami sebe. Nikoga se ne plašimo, nema nikakve nervoze, radite vi vaš posao, a mi ćemo da radimo naš, a to je preporod“, naglasio je Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: