"Prvi rezultati istrage ne pre ponedeljka, utorka"

Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević navodi da "pre ponedeljka, utorka" ne može da saopšti prve rezultate istrage o nestanku novinara

Izvor: B92

Nedelja, 17.06.2018.

12:31

"Predmet je stigao u tužilaštvo, ali nije toliko hitan. Čekaju se dokazi, poput DNK-a sa lica mesta, dokaza vezanih za položaj gde se sve Cvetković nalazio… Pre ponedeljka, utorka ne možemo da dobijemo te dokaze", rekao je Knežević agenciji Beta.

Na pitanje da li je upoznat da je Cvetković zadržan i nakon što je, kako je i sam Knežević u petak uveče potvrdio agenciji Beta, završio davanje izjave u svojstvu oštećenog građanina, tužilac je rekao da nije upoznat s tim i da nije o tome komunicirao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i sa policijom.

"Svako može da priča ono što se desilo ili nije, ja to ne znam ili ne mogu da pretpostavim. Jedino što ne želim jeste da zbrzam ceo slučaj. Želimo da radimo isključivo po zakonu", kazao je Knežević.

Ministar Stefanović je rekao jutros za Radio-televiziju Srbije da je Cvetković sve vreme bio "na bezbednom mestu" i da su urađene sve "zdravstvene analize", te da će novinar iz Bele Crkve danas biti kod kuće.

Prema njegovim rečima, bilo je "mnogo nelogičnosti" u celom slučaju i u samoj Cvetkovićevoj izjavi, a poligraf je pokazao da odgovori na nekoliko pitanja "nisu bili tačni".

Iz Stefanovićeve izjave nije jasno da li je Cvetković bio na neki način zadržan i nakon što je, prema izjavi tužioca Kneževića, završio davanje izjave u svojstvu oštećenog građanina.

Majka novinara Stefana Cvetkovića izjavila je da joj se sin jutros javio i rekao da će "do večeras" stići kući.

"Javio se on meni oko 11 sati i rekao da će do večeras stići kući", kazala je majka danas agenciji Beta.

Stefan Cvetković živi u Beloj Crkvi sa roditeljima. Njegov mobilni telefon i dalje nije dostupan, a ne odgovara ni na poruke preko društvenih mreža.

Majka je potom rekla da joj se Stefan javio u petak uveče, a zatim u subotu više nije imala nikakvih vesti o njemu, niti ih je juče iko od nadležnih obaveštavao o bilo čemu.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu rukovodi pretkrivičnim postupkom u slučaju Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak bio prijavljen u sredu kasno uveče.

On je, prema navodima predstavnika vlasti, pronađen prekjuče u ranim popodnevnim satima u reonu Bele Crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: