Deponija gori godinu dana: Pokušali smo, mašine tonu VIDEO

Legalne ili divlje, tek zbog raznog lako zapljivog otpada koji se na njima godinama gomila, deponije posebno u letnjem periodu lako planu.

Izvor: B92, O2

Nedelja, 17.06.2018.

20:36

Deponija gori godinu dana: Pokušali smo, mašine tonu VIDEO
Screenshot O2 TV

Nedavno je dva dana gorela jedna od najuređenijih deponija u Srbiji, deponija u Inđiji, a kako su nam javili meštani Odžaka, njihova deponija gori već godinu dana.

Deponija u Odžacima, samo jedan u nizu mnogih koje ovog leta u Srbiji gore. A sudeći prema onom šta se i na koji način na našim deponijama odlaže, ovo je postala uobičajena pojava.

"Pokušali smo da gasimo požar uz pomoć vatrogosaca, na žalost to nije dalo neke rezultate. Onda smo hteli buldožerima, mašinama da gasimo, sa nekom zemljom, kako bismo pokušli da ugušimo taj požar. Međutim, zbog velike dubine smeće, mašine su počele da tonu", kaže Nikola Arsić, direktor JKP ‘‘Usluga‘‘ Odžaci.

Kako ne bi došlo do povrede radnika i od ove opcije se moralo odustati.

"Kada smo se konsultovali sa stručnim licima šta je najbolje da tu uradimo, rečeno nam je da je nabolje da ne iznosimo više smeće na toj parceli i da bukvalno sačekamo da sve to pregori, kako bi se to zaustavilo", dodaje Arsić.

Ali sve i da komunalna preduzeća otpad ne iznose, ljudi su ti koji ga sami gomilaju.

Jedino rešenje problema, kažu u komunalnom preduzeću, jeste otvaranje nove deponije i na tome se, kako tvrde, intenzivno radi. A do tada molba za građane da otpad sami ne donose.

Opširnije u video-prlogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: