DS će učestvovati u formiranju Saveza za Srbiju

lavni odbor Demokratske stranke doneo je odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza, saopštila je DS.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.06.2018.

12:09

DS će učestvovati u formiranju Saveza za Srbiju

Navodi se da je predsednik DS Zoran Lutovac članovima GO rekao da će DS biti jedan od osnivača i članova Saveza i da saradnja sa drugim opozicionim strankama nije stvar izbora nego stvar nužnosti.

"Lutovac je istakao da je zadatak Saveza da probudi nadu, izvuče gradjane iz apatije i da pokaže da je spreman da radi za opšte dobro", piše u saopštenju DS.

"DS donela odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza. Predstoji nam velika borba. Za građane, za bolju Srbiju, za bolji život u njoj", napisala je na svom tviter nalogu potpredsednica DS Aleksandra Jerkov, a Balša Božović je čestitao demokratama na toj odluci i poručio:

"Veliki dani za naše građane tek predstoje".

Predsednik DS Zoran Lutovac predložio je ranije danas GO stranke da se uđe u razgovore o formiranju Saveza za Srbiju u kome će, kaže DS, biti član i osnivač.

Lutovac je novinarima uoči početka sednice GO, upitan da li će DS biti stožer Saveza, kazao da će DS imati ravnopravan status sa svim drugim strankama koje će biti osnivači, da se o tome razgovaralo sa predsednicima drugih stranaka i da je to zajednički dogovor.

Upitan koje bi to stranke mogle da uđu u Savez, koji je inicirao Dragan Đilas, rekao je da to ne može da pretpostavi, ali da je svakako Savez otvoren za partije autentične opozicije bez obzira na njihovu poltičku orijentaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: