Lutovac: DS da uđe u razgovore o Savezu za Srbiju

Predsednik DS Zoran Lutovac predložio je Glavnom odboru stranke da se uđe u razgovore o formiranju Saveza za Srbiju u kome će, kaže DS, biti član i osnivač.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.06.2018.

11:34

Lutovac: DS da uđe u razgovore o Savezu za Srbiju
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Lutovac je novinarima uoči početka sednice GO rekao da očekuje da će posle diskusije biti doneta odluka da DS uđe u formiranje Saveza za Srbiju, a upitan da li će biti stožer Saveza rekao je da će DS imati ravnopravan status sa svim drugim strankama koje će biti osnivači.

Kako je naveo, o tome se razgovaralo sa predsednicima drugih stranaka i to je zajednički dogovor.

Upitan koje bi to stranke mogle da uđu u Savez, koji je inicirao Dragan Đilas, rekao je da to ne može da pretpostavi, ali da je svakako Savez otvoren za partije autentične opozicije bez obzira na njihovu poltičku orijentaciju.

Kako je rekao, svrha Saveza je da bude širok, te da programsko ideološke orijentacije treba ostaviti po strani, te da se ne insistira na razlikama već na sličnostima i na onome što ih povezuje.

Na otvorenom delu sednice GO Lutovac je rekao da su još na beogradskim izborima građani očekivali da se stvori savez - zajednicka opoziciona lista, da je DS išla samostalno na te izbore i da su to birači prepoznali kao opstrukciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: