"Sutra je istorijski dan za Makedoniju"

Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov izjavio je da je sutra istorijski dan za Makedoniju kojim se ovoj zemlji otvara budućnost.

Izvor: B92

Subota, 16.06.2018.

15:25

Foto: Gettyimages

On pod tim misli na najavljeno sutrašnje potpisivanje dogovora oko imena između Makedonije i Grčke, koje treba da se održi na Prespanskom jezeru.

MIA prenosi da je Dimitrov na otvaranju Festivala "One love tour 2018" u skopskom Gradskom parku, u prisustvu šefice bugarske diplomatije Ekaterine Zaharijeve, poručio da "sutrašnji dan predstavlja veliki korak ka zatvaranju pitanja koje je staro koliko i nezavisnost Republike Makedonije, praktično od 1991 godine".

"Prošlost ne možemo da izmenimo, budućnost možemo. Mislim da je to veoma veliki čin, na koji smo na neki način ohrabreni Dogovorom o prijateljstvu sa Bugarskom", kazao je Dimitrov.

MIA prenosi da je Zaharijeva izrazila uverenje da će nakon potpisivanja dogovora sa Grčkom Makedonija konačno moći da otpočne pregovore za članstvo u EU, a potom da dobije i poziv za ulazak u NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: