Mihajlović naložila preduzimanje preventivnih mera

Ministarka Zorana Mihajlović naložila je preduzećima i agencijama iz svog resora da preduzmu preventivne mere u slučaju poplava zbog najavljenih padavina.

Izvor: Beta

Subota, 16.06.2018.

14:18

Mihajlović naložila preduzimanje preventivnih mera
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

U dopisu stoji i da budu spremni da reaguju u slučaju poplava, kako bi sprečili štetu na saobraćajnoj infrastrukturi.

Ministraka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktore poslala je dopis preduzećima i agencijama iz svog resora u kojem nalaže da zbog najavljenih obimnih padavina preduzmu preventivne mere.

Kako je saopšteno iz njenog ministarstva, dopis je upućen JP "Putevi Srbije", "Koridorima Srbije", železničkim preduzećima "Infrastruktura železnica Srbije", "Srbija kargo", "Srbija voz", Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Institutu za puteve, Agenciji za bezbednost saobraćaja, kao i Aerodromu "Nikola Tesla", kompanijama "Er Srbija" i "JAT Tehnika", Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije i Kontroli letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA.

"Imajući u vidu prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda za naredni period, nalažem da se preduzmu sve preventivne mere u cilju otklanjanja mogućih negativnih uticaja najavljenih elementarnih nepogoda. Posebno napominjem da je veoma važno da preduzmete sve plansko-preventivne mere s obzirom da usled elementarnih nepogoda mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji", navela je ministarka Zorana Mihajlović.

Dopis je upućen i lučkim kapetanijama, Agenciji za upravljanje lukama, Direkciji za vodne puteve, Upravi za utvrdjivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Upravi za transport opasnog tereta, kao i Gradjevinskoj direkciji Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: