Svilajnac: Voda se povlači, otklanjaju se posledice

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da se voda u Kušiljevu povlači.

Izvor: B92

Subota, 16.06.2018.

10:11

Svilajnac: Voda se povlači, otklanjaju se posledice
screenshot

Kako je rekao, počelo je otklanjanje posledica i formirana je komisija za procenu štete.

"Radili smo celu noć na ispumpavanju vode iz objekata, sada se raščišćavaju ulice i vrši dezinfekacija, radimo na osoposobljavanju infrastrukture, kako u Kušiljevu, tako i u još četiri Mesne zajednice koje su poplavljene", rekao je Milanović.

On je istakao da je u Kušiljevu, koje je bilo najviše poplavljeno, voda za piće ispravna, jer se snabdevaju vodom iz vodovoda koji napaja i Svilajnac.

"Komisija za procenu štete će raditi i sutra, kako bi u ponedeljak ili utorak, rezultate procene predočili Vladi Srbije i zatražili pomoć", rekao je Milanović.

Obilne padavine, bujice i izlivanje seoskog potoka u Kušiljevu, najvećem selu u Sviljancu i Resavi sa više od 3.000 stanovnika, izazvale su poplavu u noći četvrtak na petak.

Voda je ušla u 30 domaćinstava, a više od 100 domaćinstava je "pretrpelo neku štetu", poplavljeno je i oko 100 hektara oranica. Nije bilo žrtava, ni povređenih, istakao je Milanović.

Uz Kušiljevo, manje polave su bile u mesnim zajednicama Đurinac, Subotica, Sedlare i Rođevac.

Na terenu celo vreme su bili članovi opštinskog štaba za elementarne nepogode, vatrogasci spasioci, policija, opštinsko rukovodstvo, javna komunalna preduzeća sa mehanizacijom, koji su pomagali meštanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: