Otkaz šefici nemačke službe za migrante zbog skandala

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer je otpustio Jutu Kord, šeficu agencije za migrante.

Izvor: B92

Petak, 15.06.2018.

23:32

Otkaz šefici nemačke službe za migrante zbog skandala
Ilustracija: GettyImages

Ona je otpuštena zbog skandala sa navodnim neregularnim dokumentima za hiljade azilanata, saopštila je agencija Dpa.

Kord, koja je preuzela ovu agenciju početkom 2017. godine, dobila je otkaz zbog skandala u ogranku federalne službe za migrante u Bremenu kome je Zrthofer oduzeo pravo da dodeljuje azil.

Nemačka je 2015. i 2016. primlia više od milion izbeglica uglavnom iz Sirije, Iraka i Avganistana, tako da su vlasti u tom periodu bile zatrpane zahtevima za azil.

Ovaj skandal u koji je umešana agencija nema veze sa raspravom između kancelarke Angele Merkel i Zehofera o politici prema migrantima.

Nesuglasice u nemačkoj vladi rastu poslednjih dana oko izbeglica zbog čega se postavlja i pitanje o ostanku Merkelove na čelu vlade, dok se nacionalističke snage u drugim evropskim zemljama sve snažnije protive njenoj politici o prijemu migranata. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: