Skupština danas o amandmanima

Skupština Srbije nastaviće vanrednu sednicu pretresom amandmana na više zakonskih predloga među kojima su izmene zakona o lokalnoj samupravi i državnoj upravi.

Izvor: B92

Petak, 15.06.2018.

07:02

Skupština danas o amandmanima
Ilustracija: Thinkstock

Poslanici su u sredu završili načelnu raspravu o predlogu da Jorgovanka Tabaković bude reizabrana za guvernera NBS, a objedinjeno su raspravljali o 14 tačaka dnevnog reda.

Na dnevnom redu su izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i platama u agencijama i drugim organizacijama.

Ministar Branko Ružić je u ponedeljak obrazlažuć‡i zakone kazao da oni imaju za cilj da transformišu upravu u efikasniji, profesionalniji i moderniji servis građ‘ana Srbije.

Na dnevnom redu su i predlozi za izmenu Zakona o državnoj upravi, Zakona o matičnim knjigama, Zakona o javnim agencijama.

Narodna skupština razmatra i Predlog za izmenu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o izmenama i dopunama Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisama.

Pred poslanicima su i izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, kao i Predlog zakona o potvrđ‘ivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: