U Istanbulu i Izmiru uhapšeno 18 pripadnika ID

U Istanbulu i Izmiru je danas uhapšeno 18 osoba osumnjičenih da su članovi takozvane Islamske države, saopštili su turski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.06.2018.

14:30

U Istanbulu i Izmiru uhapšeno 18 pripadnika ID
Ilustracija: Getty Images

U operaciji, koju su sprovele turska obaveštajna agencija i anti-teroristička jedinica policije, uhapšeno je 10 ekstremista u Izmiru, dok je osam uhapšeno u Istanbulu, prenosi Rojters.

Kako se navodi, pretpostavlja se da su osumnjičeni pružali finansijsku pomoć organizaciji, da su pputovali u i iz zona konflikata, kao i da su obučavani da izvedu samoubilački bombaški napada.

ID je izvela brojne bombaške napade širom Turske prethodnih godina, a jedan od najvećih je bio napad u Istanbulu u novogodišnoj noći, 1. januara 2017. godine, kada je ubijeno 39 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: