Angelu su baš "stisli" njeni

Berlin -- Na nemačku kancelarku Angelu Merkel raste pritisak desnog krila njenog konzervativnog bloka da pooštri izbegličku politiku Nemačke i vrati migrante s granice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

U međuvremenu, poslanici iz njene konzervativne Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i njihovi bavarski saveznici održali su danas veoma neuobičajne odvojene sastanke kako bi razgovarali o podelama oko migracione politike, javlja Rojters pozivajući se na izvore iz partije.

Portparol CDU rekao je da rukovodstvo te partije podržava predlog Merkelove da se tražioci azila, koje je već odbila Nemačka, vrate na granicu.

AP navodi da nemačka kancelarka insistira na evropskom rešenju pitanja migracija, umesto rešenja koje odgovara samo jednoj zemlji.

Ministar unutrašjnih poslova Horst Zehofer, inače lider Hiršćansko-socijalne unije Bavarske (CSU), sestrinske partije Merkel, želi da izbeglice koje su već registrovane u drugim evropskim zemljama budu vraćene, prenosi AP.

Merkel se sinoć sastala sa Zehoferom kako bi se dogovorili oko izbegličke politike.

Zehofer se zalaže za to da se odredjenim izbeglicama uopšte ne dozvoli ulazak u Nemačku, dok Merkel nije za to rešenje, nego za "otvoreniju granicu" i "evropsko rešenje", pojašnjava Dojče vele.

Bild je danas javio da je tročasovni krizni sastanak završio malo pre ponoći bez rešenja, a da je Zehofer insistirao da ukoliko Merkel prihvati njegovo rešenje za Nemačku, to će ojačati njenu poziciju u pregovaranju na evropskom nivou.

Svet

strana 1 od 470 idi na stranu