Erdogan: Ukidam vanredno stanje posle izbora

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kazao je da će vanredno stanje biti odmah ukinuto ako bude ponovo izabran na izborima zakazanim za 24. jun.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

13:19

Erdogan: Ukidam vanredno stanje posle izbora
Foto: Gettyimages

Da podsetimo, vanredno stanje u Turskoj uvedeno je posle pokušaja vojnog udara u julu 2016. godine

Predsednik Turske je do skora govorio da vanredno stanje koje opozicija i organizacije za zaštitu ljudskih prava žestoko kritikuju, biti ukinuto tek kada bude u potpunosti "uklonjena teroristička pretnja".

Kako podseća AFP, Erdogan je več prošle nedelje tokom izborne kampanje koja se ovog puta čini težom za turskog predsednika, rekao da bi vanredno stanje moglo da bude ukinuto posle izbora.

U Turskoj će 24. juna biti održani i predsednički i parlamentarni izbori.

Ti izbori biće posebno važni jer će označiti zvaničan prelazak sa parlamentarnog na predsednički politički sistem u Turskoj, prema kojem će šef države imati šira ovlašćenja na osnovu prošlogodišnjih izmena Ustava koje je sam Erdogan inicirao

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: