Poziv iz Dume: Ruskinje, nemojte sa strancima, biće dece

Moskva -- Predsednica odbora ruske Dume za pitanje porodice pozvala Ruskinje da tokom svetskog prvenstva u fudbalu ne stupaju u seksualne odnose sa stranim navijačima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Prema rečima Tamare Pletnove, takvo ponašanje Ruskinja stvorilo bi mnogo problema, poput toga da se rađaju deca u porodici s jednim roditeljem ili se dešava da decu odvedu očevi.

"Čak i ako se dese brakovi nakon takvih situacija, devojke ne umeju iz njih da se izvuku. Onda, dolaziće u moju komisiju, plaču, oduzeto im je dete i tako dalje”, kazala je Pletnova i podsetila šta se dogodilo nakon olimpijskih igara održanih u Moskvi 1980. "Porastao je broj samohranih majki i to drastično", istakla je ona.

"Ta deca su kasnije patila i patila. A još ako je u pitanju otac druge rase… Trebalo bi da rađamo našu decu. Nisam nacionalista, ali ipak... Znam da i deca pate, a onda ih očevi napuste i to je sve. Ostaju ovde sa majkom", izjavila je Pletnova za Radio “Govorit Moskva".

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u fudbalu počelo je upravo danas, a trajaće do 15. jula. Održavaće se u 11 gradova Rusije: Moskvi, Sankt Peterburgu, Kazanju, Sočiju, Nižnjem Novgorodu, Samaru, Kalinjingradu, Jekaterinburgu, Saransku, Volgogradu i Rostovu na Donu.

Očekuje se da će u prestonici šampionata doći do milion obožavaoca najvažnije sporedne stvari na svetu, a na sajtu FIFA prodato je više od dva miliona i četiri hiljade ulaznica.

Među stranim navijačima, Amerikanci su najaktivniji, a tu su svakako i fanovi iz Brazila, Kolumbije i Nemačke.

Svet

strana 1 od 470 idi na stranu