MKD: Održani protesti protiv dogovora oko imena

U nekoliko makedonskih gradova, među kojima su Skoplje, Bitolj i Prilep, održani su protesti protiv dogovora s grčkim vlastima o novom imenu Makedonije.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

09:48

MKD: Održani protesti protiv dogovora oko imena
Foto: Thinkstock

Portal lista “Nova Makedonija” preneo je da se oko 2.000 ljudi sinoć okupilo ispred zgrade parlamenta u Skoplju protiveći se dogovoru s Grčkom.

Demonstranti su zatražili ostavku vlade uzvikujući "Makedonija" i "Izdajnici".

Ispred makedonskog parlamenta Sobranje sinoć su bile raspoređene jake policijske snage, ali nema izveštaja o eventualnim sukobima.

List “Večer” preneo je noćas da su protesti održani i u Bitolju i Prilepu i da se gradjani protive održavanju referenduma o promeni imena.

Prema dogovoru između premijera Makedonije i Grčke Zorana Zaeva i Aleksisa Ciprasa, Makedonija bi promenila ima u Republika Severna Makedonija što iziskuje promenu Ustava i referendum, dok bi Grčka povukla protivljenje prijemu Makedonije u NATO i početku njenih pregovora o pristupanju EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: