Voda je dobra, a da bi to dokazao Vesić je uzeo čašu VIDEO

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, da bi uverio građane da je voda za piće ispravna, nakon širenja panike na društvenim mrežama, popio času česmovače.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot Tanjug
Screenshot Tanjug

Naime, Vesić je održao konferenciju za medije, nakon što se društvenim mrežama poput munje proširila vest da je voda za piće u Beogradu neispravna, odnosno da je kontaminirana metanom. To je, sudeći prema društvenim mrežama, izazvalo paniku među Beograđanima.

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" odmah je jutros saopšteno da je voda u Beogradu u potpunosti ispravna za piće, a šefica laboratorije beogradskog vodovoda na postrojenju Makiš Vesna Lukić istakla je da analiza pijaće vode nije pokazala odstupanje u kvalitetu u preteklim danima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da su podnete krivične prijave protiv ljudi koji su širili lažnu vest o neispravnosti kvaliteta vode u glavnom gradu. "Svako širenje lažnih vesti je krivčno delo, mi smo još jutros prijavili ove ljude policiji - Odeljenju za visokotehnološki kriminal i očekujemo da oni budu pronađeni i procesuirani", rekao je Vesić.

Da bi dokazao Beograđanima da nema mesta za paniku najpre je, pred novinarima, iz bokala sipao u čašu vodu iz česme, a potom se sa novinarima uputio do toaleta gradske skupštine, gde je opet popio čašu vode natočene iz česme nad lavaboom.

Društvo

strana 1 od 160 idi na stranu