Meteorolog: Nevreme od juče moguće i danas

Beograd -- Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da se vremenske neprilike, poput onih od juče, mogu očekivati u pojedinim delovima zemlje i danas, ali i sutra.

Izvor: Beta
Podeli
Screenshot
Screenshot

Posle toga se, kako kaže, očekuje smirivanje situacije.

U izjavi agenciji Beta, on je rekao da se obilne padavine danas i eventualno sutra mogu očekivati na jugu i jugoistoku Srbije.

"Posle toga se očekuje polako smirivanje situacije, pa do sledeće prilike. Ali to su uobičajene pojave u toku leta kod nas", rekao je Todorović i dodao da jučerašnje nepogode nisu presedan i da su ranijih godina bile beležene i znatno veće količine padavina.

On je dodao da je reč o uobičajenoj pojavi za ovaj period godine.

"U narednom periodu nas očekuje promenljivo i sveže vreme, do ponedeljka ili utorka, a onda ponovo kiše sa grmljavinom. Posle toga, negde tamo posle 20. juna, očekujemo pretežno sunčano i toplo vreme. Periodično će se smenjivati periodi toplog i kišovitog vremena, ali to je karakteristika naše klime", dodao je Todorović.

Govoreći o dugoročnim prognozama za naredno leto, on je rekao da se pouzdana prognoza može napraviti za četiri do pet dana, a da posle toga verovatnoća i pouzdanost opada s dužinom prognoziranog perioda.

"Nekoliko dana unapred je velika verovatnoća pouzdanosti, već posle četiri ili pet dana počinje da opada. I do sedam dana je prilično dobra, ali posle toga pouzdanost je sve manja", rekao je Todorović.

Društvo

strana 1 od 160 idi na stranu