Beogradski vodovod: Lažne vesti, voda za piće je ispravna

Beograd -- Nakon vesti koje su kružile društvenim mrežama da je voda u iz beogradskog vodovoda zagađena i da je sazvana hitna konferencija za medije, stiže demanti.

Izvor: Beta, Tanjug, prva
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je rečeno da je voda u Beogradu u potpunosti ispravna za piće. Šefica laboratorije beogradskog vodovoda na postrojenju Makiš Vesna Lukić istakla je da analiza pijaće vode nije pokazala odstupanje u kvalitetu u preteklim danima.

"Voda je ispravna, do današnjeg dana nije bilo odstupanja u kvalitetu", rekla je Vesna Lukić za televiziju Prva. Dodala je da se voda kontroliše konstantno tokom dana i da se obavljaju dva nivoa analiza - fizičko-hemijske i mikrobiološke analize.

Da je voda u Beogradu ispravna za piće potvrdio je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je na konferenciji za medije rekao da je voda za piće u Beogradu ispravna.

On keže i da se ispravnost vode proverava laboratorija JKP Vodovod i kanalizacija i Gradski zavod za zaštitu zdravlja koji su dužni da daju upozorenje ako je voda neispravna. Kako je istakao takvog upozorenja nema.

Takođe, rekao je i da su podnete krivične prijave protiv ljudi koji su širili lažnu vest o neispravnosti kvaliteta vode u glavnom gradu. "Svako širenje lažnih vesti je krivčno delo, mi smo još jutros prijavili ove ljude policiji - Odeljenju za visokotehnološki kriminal i očekujemo da oni budu pronađeni i procesuirani", rekao je Vesić.

Društvo

strana 1 od 160 idi na stranu