"Izneću informacije o Ivanoviću i o nekim drugim stvarima"

Kruševac -- Vučić izjavio da će se u narednim danima izneti informacije u vezi ubistva Olivera Ivanovića, ali i o nekim drugim stvarima.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, Dimitrije Goll
Tanjug, Dimitrije Goll

"Neću danas da govorim o tome, ali narednih dana ću se obratiti narodu i reći i povezati sa drugim slučajevima. Vezanim i za Olivera Ivanovića i za neke druge stvari. Pa će se možda ljudi iznenaditi određenim informacijama koje saznaju", kazao je predsednik Srbije novinarima u Kruševcu nakon otvaranju fabrike za proizvodnju kablova "Kromberg i Šubert".

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da "Vučić planira da u narednih nekoliko meseci izazove nemire na severu Kosova i Metohije, kako bi sporazum sa Prištinom koji podrazumeva članstvo Kosova u UN bio doživljen kao olakšanje", Vučić je kazao da "ne misli da je slučajno što neki političari sada optužuju svoju zemlju i gledaju da sruše poziciju Srbije pred Briselske razgovore" s Prištinom.

"Neko ko je radio jednom protiv svoje zemlje, uvek će raditi protiv svoje zemlje. Neko ko je sa najvećim zadovoljstvom stavio pečat i zalepio koverat kosovske nezavisnosti, što bi prestao da se bori za to isto, kada je to već jednom učinio", izjavio je Vučić.

On je dodao da će biti velikih pritisaka spolja i iznutra da se oslabi pozicija Srbije, kako se ne bi došlo do rešenja pitanja Kosova i Metohije, a da sa druge strane nijedno rešenje neće biti dobro čak i ako se do njega dođe.

"Kako god okrenete, pozicija nam nije laka, ali mi nemamo izbora sem da se borimo za Srbiju. A ti čiji je izbor da iz Njujorka pozivaju nekoga, nemam šta posebno da kažem, mislim da oni najviše govore o sebi", dodao je predsednik Srbije.

Politika

strana 1 od 223 idi na stranu