Palestinska policija rasterala demonstrante na Z. obali

Palestinska policija rasterala je danas palestinske demonstrante koji su protestovali protiv politike Palestinske uprave u pojasu Gaze.

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

22:13

Palestinska policija rasterala demonstrante na Z. obali

Desetine palestinskih demonstranata okupilo se danas u Ramali, pozivajući palestinskog predsednika Mahmuda Abasa da prestane da kažnjava Gazu kojom vlada islamski ekstremistički Hamas, rival Abasovom umerenijom sekularnom Fatahu.

Palestinska policija rasterala je okupljene palicama i električnim šokerima. Policajci u civilnoj odeći su uhapsili desetak ljudi. Takve demonstracije na Zapadnoj obali su retke.

Hamasovci su preuzeli vlast u Gazi, pobedivši snage lojalne Abasu još 2007.

U poslednjim mesecima Abas je pokušao da izvrši pritisak na Hamas da povrati vlast u Gazi smanjivanjem fondova za struju i drugim ekonomskim merama.

Abasova vlada za tešku situaciju u Gazi krivi blokadu koju su uveli Izrael i Egipat, kada su hamasovci preuzeli vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: