Požar kod fabrike raketnog goriva, stigla i vojska / VIDEO

Sinoć oko 22.30 časa došlo do požara u Vojno-tehničkom institutu u Bariču koji se nalazi u blizini fabrike Prva iskra - Namenska.

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

07:28

Požar kod fabrike raketnog goriva, stigla i vojska / VIDEO
Foto: Screenshot

Požar je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, zahvaljujući brzoj reakciji nadležnih službi i vatrogasnih jedinica MUP brzo ugašen. Tokom požara nije bilo ugrožavanja ljudskih života niti životne sredine.

"Objekat na kome je izbio požar opremljen je adekvatnom protivpožarnom zaštitom tako da je širenje požara na druge objekte bilo onemogućeno. Po nalogu nadležnog tužioca iz Obrenovca, organi Vojne policije izašli su na mesto požara i vrše uviđaj. Zastupnik direktora Vojnotehničkog instituta pukovnik Bojan Pavković, formirao je komisiju za utvrđivanje uzroka i okolnosti požara i procenu materijalne štete", navelo je Ministarstvo.

Da situacija nije bila nimalo bezazlena svedočile su slike mnogobrojnih vatrogasnih i policijskih ekipa, ali i pripadnika Vojske Srbije koji su izašli na lice mesta, preneli su mediji.

Požar je brzo lokalizovan, ali su ekipe tokom cele noći ostale preventivno na ovoj lokaciji.

Ovaj incident nije usamljen slučaj kada je reč o VTI u Bariču. Obrenovčane je u avgustu prošle godine uzbunila i uplašila eksplozija koja se dogodila u VTI prilikom samozapaljenja raketnog goriva. Tom prilikom jedan radnik je povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: