Mas: Britanija sve nervoznija jer postaje izolovana

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas rekao je da je Britanija sve nervoznija jer je izolovana u neizvesnijem međunarodnom okruženju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.06.2018.

15:30

Mas: Britanija sve nervoznija jer postaje izolovana
Foto: EPA/Clemens Bilan

Mas je dodao da nema naznaka da se ta zemlja predomišlja u vezi sa svojom odlukom da istupi iz Evropske unije.

"Mislim da su Britanci primetili da se menja odnos sa SAD, da više nisu bliski kao što su bili. Sada neće biti ni članica EU, a EU je jasno stavila do znanja da stvari neće biti iste", rekao je šef nemačke diplomatije, prenosi Rojters.

On je napomenuo da na osnovu svega što čuje i vidi, trenutno ne vidi mogućnost da se Britanija predomisli po pitanju Bregzita.

Mas je dodao da pozdravlja dalju blisku saradnju izmedju Britanije, Francuske i Nemačke povodom odgovora Evrope na odluku SAD da se povuku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: