Najbizarniji momenat samita: Kime, vidi moju "zver"/ VIDEO

Kao najbizarniji trenutak susreta Donalda Trampa i Kim Džong-una u Singapuru svetski mediji su izdvojili onaj kada je Tramp Kimu pokazao svoju "zver".

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.06.2018.

13:16

Najbizarniji momenat samita: Kime, vidi moju
Foto: Tanjug/AP

Reč je o oklopnom vozilu prerušenom u limuzinu.

Tramp je, prema pisanju londonskog Dejli mejla, dozvolio severnokorejskom lideru privilegiju kakvu su imali samo retki državnici da kroz otvorena zadnja vrata posebno dizajniranog "kadilaka" vidi unutrašnjost predsedničkog automobila.

To se, prema izveštajima medija, dogodilo tokom druženja dvojice predsednika u šetnji oko hotela Kapela, nakon radnog ručka, kada je američki predsednik poveo Kim Džong-una da mu pokaže svoju “zver”, kako od milja naziva robusno blindirano predsedničko vozilo vredno 1,6 miliona dolara.

Dejli mejli piše da je Tramp sa očitom namerom da impresionira svog kolegu, inače lidera jedne od, kako se navodi, najizolovanijih i najsiromašnijih država.

Na fotografijama se može videti da je Kim bacio pogled na vozilo, a po izrazu lica se nije moglo zaključiti da je bio preterano oduševljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: