Nišu preti prinudna uprava

Zakonski rok za održavanje sednice Skupštine grada Niša ističe za deset dana, 21. juna, ali još nije poznato kada će i da li će niški odbornici uopšte zasedati.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

14:35

Nišu preti prinudna uprava
Ilustracija: Thinkstock

Ukoliko se to ne desi, gradu preti prinudna uprava.

Sednica Skupštine grada Niša na kojoj je trebalo da se odlučuje o prelasku aerodroma "Konstantin Veliki" u vlasništvo grada bila je zakazana za 10. april, ali je odložena i do danas nije odredjen novi termin održavanja.

Šefovi odborničkih grupa, prema rečima predsednika Skupštine grada Niša Radeta Rajkovića, trebalo je da novi termin održavanja skupštinskog zasedanja dogovore minulog četvrtka ili srede. Do tog sastanka nije došlo, rekli su agenciji Beta predstavnici opozicije pošto se Rajković nije ponovo oglasio.

Odbornik koalcije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović rekao je agenciji Beta da se nezvanično u gradu govori da će sednica Skupštine grada biti zakazana za 20. jun. "Neko treba da izađe i objasni građanima razloge neodržavanja sednice skupštine, kada vlast ima ubedljivu većinu u gradskom parlamentu", rekao je Jovanović.

On je kazao da, osim toga što se u gradu ništa ne radi, ne vidi neki drugi razlog neodržavanja sednice skupštine i uvođenja prinudne uprave.

Lider niških demokrata Miodrag Stanković izjavio je za agenciju Beta, da veruje da se skupštinsko zasedanje maksimalno odlaže kako bi što veći broj ljudi u Nišu u vreme održavanja sednice bio na godišnjim odmorima, što bi smanjilo "tenziju" u gradu.

"Vlast čeka da se tačke dnevnog reda nagomilaju, kako bi se o aerodromu odlučivalo u kasnim večernjim satima", rekao je Stanković i izrazio sumnju da i dalje postoji jedintveni stav odbornika vladajuće većine po pitanju sudbine aerodroma.

Stanković je kazao da uvođenje prinudne uprave ne bi bilo dobro za građane Niša jer bi značilo "blokadu" grada šest meseci i obustavljanje svih investicija iz lokalnog budžeta.

"Pozivamo aktuelnu vlast u Nišu da zakaže sednicu, odbaci predlog da se aerodrom otudji, a da potom raspiše referendum na kome bi se gradjani izjasnili da li žele da aerodrom ostane gradski ili ne", istakao je Stanković.

On je naglasio da bi predstavnici aktuelne gradske vlasti, trebalo da podnesu ostavke ukoliko nisu spremni da zakažu skupštinsko zasedanje i preuzmu odgovornost za sudbinu aerodroma.

Veće grada Niša donelo je 31. marta odluku da aerodrom "Konstantin Veliki" predje iz vlasništva grada u vlasništvo države, ali da bi odluka bila punovažna mora da je potvrdi Skupština grada Niša.

Predstavnici Inicijative "Ne damo niški aerodrom" najavili su da će protestovati ispred gradske skupštine kad god da sednica bude održavana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: