Ko je "gazda"? / FOTO

Na samitu G7 u Kvebeku zabeležen je trenutak "važnog razgovora svetskih lidera", na četiri različite fotografije, snimljene istovremeno iz različitih uglova.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.06.2018.

10:51

Ko je
Tanjug/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

Svaka od njih dočarava drugačiji "odnos snaga" među akterima i više verzija jedne iste scene.

Tako, na fotografiji objavljenoj na nalogu nemačke kancelarke Angele Merkel na Instagramu, ona dominira okružena sagovornicima - u pokušaju da reši razlike u stavovima - u stojećem stavu i ruku odlučno oslonjenih o sto, a pogleda uprtog u američkog predsednika Donalda Trampa, koji sedi sa druge strane stola i nemo gleda u nju.

Ova fotografija izazvala je mnogobrojne komentare, a neke korisnike društvenih mreža Merkel je podsetila na učiteljicu koja kori nevaljalog učenika - Trampa.

Inače upitana tokom samita o odnosima sa Trampom, Merkel je rekla da se njih dvoje ne slažu uvek, ali da mogu da razgovaraju jedno s drugim, te da "održavaju veoma otvorene i direktne odnose".

Istovremeno, na Trampovom Tviter nalogu može se videti fotografija iste scene, na kojoj je, međutim, u prvom planu on, kako se iz sedećeg stava obraća liderima oko sebe čiji su pogledi usmereni na njega.

U međuvremenu, na nalogu francuskog predsednika Emanuela Makrona na istoj društvenoj mreži objavljena je fotografija snimljena u gotovo istom trenutku, ali iz drugog ugla, a na njoj je "u glavnoj ulozi" Makron dok, gestikulirajući, govori pored Merkelove.

Fotografije iste scene, opet iz drugog ugla, objavljena je i na Tviter nalogu premijera Italije Đuzepea Kontea, na kojoj on stoji pored Trampa i čita nekakav dokument, verovatno zajedničko saopštenje.

Dvodnevni samit sedam industrijalizovanih zemalja u Kvebeku je završen u subotu, a lideri su se u zajedničkom saopštenju založili za "slobodnu i fer trgovinu" i borbu protiv protekcionizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: