Skot o uključivanju SAD u dijalog: Sve zavisi od partnera

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i američki ambasador u Srbiji Kajl Skot govorili su o dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Subota, 09.06.2018.

10:09

Skot o uključivanju SAD u dijalog: Sve zavisi od partnera
B92/Filip Èukanoviæ

Fbarici je naveo da kada je u pitanju dijalog, i dalje će posredovati Evropska unija. On je naveo da neće biti nikakvog novog tipa dijaloga i da sve ostaje isto.

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot je sa druge strane govorio o uključivanju Amerike u dijalog, te naveo da “sve zavisi od partnera“, međutim nije precizirao na određene države.

"Dijalog treba da bude dogovor između Beograda i Prištine. EU vodi taj dijalog i mi smo srećni zbog toga i mislimo da tako treba da ostane", rekao je Skot novinarima u Beogradu.

On nije želeo da odgovori od kojih to faktora zavisi uključivanje SAD u dijalog, ali je dodao da cela međunarodna zajednica treba da ima ulogu u tom procesu.

"Cela međunarodna zajednica ima ulogu u ovome, jer mi hoćemo da podržimo mir i stabilnost u regonu", istakao je Skot.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da ne može doći do realnog rešenja pitanja Kosova, bez uključivanja Rusije i SAD.

Kako je rekao, Evropska unija je partner SAD, a na pitanje da li postoji mogućnost da Albanci zauzmu sever Kosova, Skot nije želeo da odgovori.
Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je u petak da je “Kosovo noćna mora za sve nas, a pre svega za njega“.

“Šta ćemo da radimo ako Albanci uz logističku podršku zna se već koga krenu da zauzmu sever? Pitam i one što komentarišu po medijima – šta ćemo da radimo? Šta je naša reakcija? Zato želim da postignemo dogovor", rekao je Vučić.

Fabrici i Skot učestvuju danas na desetoj jubilarnoj volonterskoj akciji "Naš Beograd" tokom koje će više od 200 volontera uređivati dvorišta vrtića, institucije socijalne zaštite, sakupljati komunalni otpad na Velikom ratnom ostrvu i družiti se s korisnicima iz osetljivih grupa.
B92/Filip Èukanoviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: