"Sve se više divim Trampu, postoji sistem u tom ludilu"

Šef britanske diplomatije Boris Džonson izrazio je divljenje za metode američkog predsednika Donalda Trampa, preneo je sajt Bazfid njuz.

Izvor: Beta

Petak, 08.06.2018.

12:41

Foto: EPA / Will Oliver

Govoreći o Bregzitu, Džonson je ocenio da bi se Tramp, da je u situaciji da pregovara, snažno suprotstavio Briselu.

"Zamislite Donalda Trampa da učestvuje u Bregzitu", rekao je Džonson dodajući da bi američki predsednik u takvim pregovorima nastupio vrlo odlučno.

"Sve više se divim Donaldu Trampu. Sve više sam uveren da postoji sistem u njegovom ludilu", rekao je jedan od predvodnika za izlazak Britanije iz Evropske unije na večeri koju su organizovale pristalice konzervativaca.

Džonson je ocenio da će premijerka Tereza Mej "ući u fazu u kojoj ćemo biti borbeniji sa Briselom".

Upozorio je i na mogućnost kolapsa Bregzita, ali je apelovao da niko ne paniči.

Bregzit će biti "nepovratan", ali postoji mogućnost da ne bude onakav kakav smo želeli, dodao je šef britanske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: