RHMZ objavio upozorenje: Sutra nepogode

RHMZ objavio je upozorenje za subotu za područje Srbije na grmljavinske nepogode praćene jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom.

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

10:51

RHMZ objavio upozorenje: Sutra nepogode
Printscreen RHMZ

Kako se navodi, sutra se na području Srbije očekuje nestabilno vreme sa uslovima za razvoj lokalnih grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom (preko 20 mm za tri sata), gradom i olujnim vetrom.

Prema prognozi, sutra se očekuje promenljivo oblačno i malo svežije vreme, povremeno s kišom, pljuskovima, grmljavinom, a postoje i uslovi za razvoj lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, južni i jugoistočni, do kraja dana u slabljenju i skretanju na zapadni.

Najniža temperatura kretaće se od 14 do 20 C, u košavskom području i do 24 C, a najviša dnevna biće od 26 do 30 C.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti umeren, jugoistočni, u zoni pljuska ponegde jak, do kraja dana u slabljenju i skretanju na zapadni. Najniža temperatura oko 22 C, najviša oko 27 C.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 16. juna, u nedelju promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Početkom naredne sedmice kratkotrajna stabilizacija vremena uz porast temperature.

Od srede ponovo nestabilno i malo svežije sa čestom pojavom lokalnih pljuskova i grmljavina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: