Službe hitne pomoći: Treba nam više vremena zbog blokada

Službe za hitnu pomoć iz više gradova saopštile su da usled blokada saobraćajnica ekipe moraju da traže alternativne trase kako bi odgovorili na pozive građana.

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

19:15

Službe hitne pomoći: Treba nam više vremena zbog blokada
Tanjug, arhiva

Navodi se i da je zato potrebno više vremena da bi se ukazala pomoć pacijentima.

"Obaveštavamo javnost Srbije da nadležni u ovim službama ukazuju i da će na ovaj način biti potrebno više vremena za transport pacijenata kojima je potrebna hitna medicinska nega u nekoj od zdravstvenih ustanova", navodi se u saopštenju službi za hitnu medicinsku pomoć.

Oni podsećaju da vozila hitne pomoći u intervenciji imaju apsolutno prvenstvo prolaza, što u slučaju blokade saobraćajnica nije ostvarivo.

Službe za hitnu pomoć izdale su saopštenje povodom blokada saobraćajnica u gradovima širom zemlje izazvanih protestima zbog povećanja cene goriva.

Saopštenje su potpisale hitne pomoći iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Lazarevca, Dom zdravlja Obrenovac, kao i zdravstveni centri Aranđelovca, Vranja, Negotina, Užica, Knjaževca, kao i domovi zdravlja Leskovca, Prokuplja, Kraljeva, i Novog Pazara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: