Protest u Nišu: "Ustani Srbijo, budi se" FOTO/VIDEO

Vozači u Nišu blokirali su u 17 časova Trg kralja Aleksandra i kružni tok na Bulevaru 12. februar u znak protesta zbog poskupljenja goriva u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

17:37

Protest u Nišu:
Foto: Ljiljana Pavloviæ, B92.net

Na lokacijama na kojima vozači blokiraju saobraćaj okupljeno je više desetina građana, a nema uniformisane policije, kao ni incidenata.

Okupljeni vozači jednoglasni su u oceni da gorivo u Srbiji ne bi smelo da bude skuplje od 120 dinara

Foto: Ljiljana Pavloviæ, B92.net
Jedan Nišlija kazao je da je gorivo u BiH 90 dinara, a da je u Srbiji cena stigla skoro do 200 dinara po litru.

On je kazao da je sramotno to što u Srbiji u ceni goriva veći deo čine akcize.
Foto: Ljiljana Pavloviæ, B92.net
Pojedini vozači na svojim automobilima imaju zalepljene nalepnice "Nestalo mi goriva" i istakli su plakate "Ustani, Srbijo, budi se".

Građani Srbije nezadovoljni cenom goriva na društvenim mrežama najavili su za danas u 17 časova proteste u gradovima širom zemlje.
Foto: Ljiljana Pavloviæ, B92.net
Zahtevaju da se usvoji nova cena goriva koja ne sme da prelazi 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu benzina da se dodaje akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina i da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.
Prosečna cena bezolovnog benzina u Srbiji je trenutno 152,02 dinara za litar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: