Vulin: Da li biste tako ćutali da se dešava negde drugde?

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je najava Kosova i Albanije o međusobnom ukidanju carina korak ka stvaranju velike Albanije.

Izvor: Beta

Petak, 08.06.2018.

17:12

Vulin: Da li biste tako ćutali da se dešava negde drugde?
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Osim toga, Vulin je kritikovao međunarodnu zajednicu zato što "ravnodušno ćuti" pred tom činjenicom.

"Da li bi ćutali da se to dešava na nekom drugom kraju sveta, negde bliže centrima Evropske unije ili neke druge velike i važne međunarodne organizacije? Ili se ćuti samo zato što se najglasnije čuje samo srpski glas? Da li je srpska sloboda ograničena tuđim interesima? Da li Srbija ima pravo na svoje interese? Ja bih rekao da ima", rekao je Vulin otvarajući konferenciju "Sloboda i bezbednost u realnom i sajberprostoru" u Beogradu.

Prema njegovim rečima, stvaranje velike Albanije je opasnost za mir i stabilnost na čitavom Balkanu, ali ne samo na tom prostoru, jer sve ono što se tu desi "prelomi se na kraju i na mnogo veće i na mnogo moćnije".

"Pozivam Evropu da ne ponovi grešku koju je činila tokom tragičnog građanskog rata na prostoru SFRJ, kada je bila ubeđena da će zlo islamskog terorizma biti nahranjeno samo jednim narodom - srpskim i da će samo nad srpskim narodom to strašno zlo ispoljavati svoj užas i svoju agresiju i da će biti nahranjeno tim malim narodom. Nijedno zlo ne može da se nahrani samo jednim narodom i ni jedno zlo ne može da se nahrani samo jednom zemljom", rekao je Vulin.

On je pozvao Evropu da ne gleda stvaranje velike Albanije već da to zaustavi dok još može i da to učini pre nego što ovaj prostor postane trajno ugrožen silom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: