"Ujedinjenje Mitrovice važnije nego mesto u UN"

Ujedinjenje Mitrovice je važnije za proces kosovske izgradnje i razvoja nego mesto u Ujedinjenim nacijama, izjavio je Aljbin Kurti.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2018.

12:48

Kako prenosi prištinski list "Zeri", lider kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je to rekao nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Kosovo Igorom Šoltesom.

"Za proces izgradnje i razvoja kosovske države je važnije ujedinjenje Mitrovice, nego mesto u UN, koje je obećano bez ikakve osnove", izjavio je Kurti posle sastanka, navodi se u Unmikovom pregledu pisanja kosovske štampe.

Kurti je, kako je navedeno, takođe rekao da Euleks tokom desetogodišnjeg delovanja nije razrešio ni ratne zločine, ni zločine počinjene posle rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: