"Beograd postao grad sačekuša i pucnjava, kao devedesetih"

Odbornica odborničke grupe Savez za Srbiju Sanda Rašković Ivić izjavila je da će zatražiti posebnu sednicu gradskog parlamenta o bezbednosti u gradu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.06.2018.

17:55

Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Kako kaže, bezbednosna situacija u Beogradu liči na devedesete godine prošlog veka.

Ona je na sednici gradskog parlamenta kazala da novi gradonačelnik Zoran Radojčić treba da se pozabavi bezbednošću u Beogradu, jer je grad postao "grad sačekuša i pucnjave".

"Vi ste nastavljač politike Siniše Malog, a to je nastavljanje politike investitorskog urbanizma, politike preskupih fontana i noćnog rušenja pod fantomkama", kazala je ona i dodala da je interesuje stav Radojičića o tome što je Privredna komora Srbije "osnovala firmu za izvoz lekara i medicinskog osoblja iz Srbije".

Kandidat za zamenika gradonačelnika Goran Vesić je odgovorio da je Dragan Đilas, koji je bio nosilac liste Saveza za Srbiju, ostavio Beograd u dugovima, a da sadašnja vlast ima politiku smanjivanja dugova.

"Mi imamo politiku kontinuiteta u kojoj su dugovi nula dinara, a vaša je politika - politika višemilionskih dugova", kazao je Vesić.

Na kritike opozicinih odbornika na sednici odgovaraju uglavnom Vesić i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković, dok se kandidat za gradonačelnika Radojičić nije javljao za reč, osim dok je podnosio ekspoze.

Na sednici je došlo do polemike Vesića i odbornika Saveza za Srbiju Borka Stefanovića koji je ocenio da je Radojičić najavio "kontinuitet nezavršenih projekata".

"Vaši uspesi u Tiršovoj nisu garancija da ćete uspešno raditi u gradu", kazao je Stefanović.

Zamenik šefa odborničke grupe Nikola Jovanović izjavio je danas da niko iz vrha Narodne stranke nije učestvovao u sumnjivim privatizacijama, već da je dosadašnja vlast novac trošila nenamenski.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević tokom rasprave molio je odbornike da ne govore neistine, da se drže dnvenog reda i da ne dobacuju.

Podršku Radojičiću i reči hvale imali su poslanici vladajuće većine iz SNS i SPS, koji su isticali njegovu lekarsku karijeru u Dečjoj bolnici.

Direktor Dečje klinike u Tiršovoj, doktor Zoran Radojičić, izabran je na sednici Skupštine grada Beograda, kao kandidat SNS, za novog gradonačelnika prestonice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: