Radojičić: Biću gradonačelnik svih građana

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će biti gradonačelnik svih građana - onih koji jesu i onih koji nisu glasali za njega.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.06.2018.

15:51

Radojičić: Biću gradonačelnik svih građana
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

Radojičić je u prvom obraćanju nakon izbora za gradonačelnika Beograda kazao da će dati sve od sebe da Beograd bude grad u kojem će svi građani da osećaju poboljšanje života.

"Pred nama je težak zadatak, da dostignemo ciljeve obećane u kampanji", rekao je Radojičić i dodao da je uzbuđen zato što je izabran za gradonačelnika Beograda.

On je kazao da je svestan i da će se truditi da opravda ukazano poverenje. Istakao je da je on čovek kompromisa i da smatra da ima prostora da svi zajedno nađu zajedničke interese.

"Čoveku se dese neke stvari koje ne planira... Izuzetno sam zadovoljan i srećan. Znam da stvari nisu crno-bele, tako da mislim da ćemo svi zajedno naći zajednički jezik u interesu svih građana", kazao je novoizabrani gradonačelnik.

Na pitanje kako reaguje na kritike odbornika opozicije, koji kažu da razumeju zašto je Radojičić potreban SNS, ali ne i zašto ta stranka treba njemu, on je rekao: "Ja to shvatam kao politiku. S obzirom na to da sam i u ekspozeu rekao da sam tu neiskusan, stvarno ne bih ulazio u njihove diskusije i različite stavove".

Od ukupno 110 odbornika u beogradskom parlamentu, za Radojičića je glasalo 67. Funkciju zamenika graonačelnika obavljaće dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: