Srpska lista traži hitan sastanak sa Vučićem

Srpska lista zatražila je hitan sastanak sa Aleksandrom Vučićem zbog odluke kosovskog parlamenta da usvoji Sporazum o carinskom ujedinjenju Kosova i Albanije.

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

22:37

Srpska lista traži hitan sastanak sa Vučićem

Takvo delovanje kosovskog parlamenta zahteva da se predstavnici Srpske liste hitno sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u saopštenju Srpske liste, koja je reagovala na usvojenu odluku kosovskog parlamenta.

Srpska lista je u saopštenju ocenila da je Sporazum potpuno neprihvatljiv i predstаvljа proizvod političkog nаsiljа u Skupštini u Prištini.

"Srpska listа ovаkvu odluku vidi kаo jаsnu mаnifestаciju velikoаlbаnske politike Ovakvo delovаnje je potvrdа potrebe nаjhitnijeg sаstаnkа predstаvnikа Srpske liste s predsednikаom Vučićem", navodi Srpska lista.

Prošle srede kosovski poslanici podržali su Nacrt rezolucije kojom se ukida kontrola kretanja putnika na prelazima sa Albanijom.

Kosovski parlament usvojio je sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane, javlja portal "Juropijan Vestern Balkans".

Kako navodi, za sporazum je u utorak glasalo 67 poslanika, jedan je bio protiv, dok je jedan bio uzdržan.

Portal navodi da je 69 prisutnih poslanika u parlamentu glasalo za nacrt rezolucije o primeni sporazuma izmedju Prištine i Tirane, nakon što je u ponedeljak održana debata na plenarnoj sednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: