SL: Šta znači "milo za drago"?

Srpska lista pozvala zvaničnike EU da objasne izjavu šefice Kancelarije EU na KiM da etnički motivisani napadi na Srbe "počinju da izgledaju kao milo za drago".

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

10:51

SL: Šta znači
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Navodeći da je od 1. maja na Kosovu i Metohiji zabeleženo više od 20 napada na Srbe i njihovu imovinu a da je sinoćni napad na školu u Suvom Dolu kod Lipljana treći u kome su direktne žrtve deca srpske nacionalnosti, Srpska je izrazila "zgražavanje" pred izjavom predstavnice EU, uz ocenu da je "relativizacija zločina najbolji put njegovog ponavljanja".

Dodaje se da su poslanici Srpske liste juče pokušali da se sastanu sa ambasadorima Kvinte u Prištini kako bi zatražili odlučnu reakciju povodom poslednjih napada na Srbe, ali da se ambasadori nisu pojavili.

Šefica Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalija Apostolova izjavila je za briselski portal Euraktiv da su etnički incidenti na tom prostoru proteklih meseci "zabrinjavajući" i da počinju da izgledaju kao "milo za drago".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: