Novi snimak uznemirio javnost: Zašto su deca "podivljala"?

Video snimak na kome se vidi kako se nad jednom devojčicom iživljava druga, uznemirio je javnost i ponovo otvorio brojna pitanja.

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

19:59

Novi snimak uznemirio javnost: Zašto su deca
screenshot

Ovaj slučaj je mogao da ima i najstrašniji epilog, jer je tinejdžerka koja je maltretirala mlađu poznanicu pokušala da se ubije.

Video snimak koji su napravili vršnjaci devojčica, ubrzo je završio u javnosti, koja je ponovo uznemirena, jer među današnjom omladinom, teško je naći one koji ovakvim scenama nisu prisustvovali.

Kao uzrok ovog problema, mnogi roditelji vide, pogrešno vaspitanje. I stručnjaci su saglasni da u ovim situacijama odrasli imaju važnu ulogu.

“Deca uče od odraslih kako da se ponašaju, a odrasli su i roditelji i nastavnici i svi ostali koji okružuju decu i veoma je važno da deca rastu u nekom sistemu vrednosti koji podrazumeva nenasilno rešavanje konflikata“, navela je Biljana Lajović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

A mnogo toga ne ide samo od kuće, nego i sa interneta, na kome nema nikakvih pravila.

“Cyber bulling kad govorimo o virtuelnom svetu uglavnom rade dobra deca. Deca koja nikada ne bismo pomislili da su u stanju da tako nešto urade, napišu i kažu u stvarnom svetu. Ono što je isto tako statistika jeste da cyber bulling više vrše devojčice“, rekla je Biljana Kikić Grujić iz Centra za prevenciju devijantnog ponašanja.

Nakon ovog događaja, tinejdžerka koja je maltretirala mlađu poznanicu pokušala je ubistvo velikom količinom lekova, sečom vena i pretnjom da će se baciti sa terase, a prema nezvaničnim informacijama ima psihičke probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: