800 policajaca, zatvorene ulice, a sve to jer stiže Putin

U Beču preduzete velike mere bezbednosti pred dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.06.2018.

07:48

800 policajaca, zatvorene ulice, a sve to jer stiže Putin
Foto: Tanjug/AP

Oko 800 policajaca biće zaduženo za bezbednost visokog gosta, najavljeno je uoči posete, uz napomenu da će i neki delovi grada biti zatvarani.

U obezbeđivanje Putina uključene su razne jedinice policije - od specijalnih jedinica Vega i Kobra do običnih policajaca, ali i vojska, koja će nadzirati vazdušni prostor iznad Beča.

Ruta kretanja Putina iz bezbednosnih razloga drži se u tajnosti.

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen primiće, uz vojne počasti, svog ruskog kolegu. Putin će razgovarati i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom.

Zatim je predviđeno da Putin, u pratnji šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel, položi venac na spomenik palim ruskim borcima.

Na kraju posete Putin će sa Van der Belenom otvoriti izložbu "Ermitaž u gostima - dela majstora: od Botičelija do Van Dajka".

Inače, policiji su prijavljena i dva protesta – jedan protiv Putina, a drugi pristalica Rusije pod motom "Prijateljstvo sa Rusijom".

Putin u Beč dolazi povodom 50. godišnjice od potpisivanja Sporazuma o snabdevanju gasom iz Rusije, a uoči posete Štrahe je zatražio od EU da ukine, kako kaže, besmislene sankcije protiv Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: