Izveštaj: Postoji osnov sumnje da je David ubijen

Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske sačinio je izveštaj o slučaju mladog Banjalučanina Davida Dragičevića, na više od 320 strana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.06.2018.

15:02

Izveštaj: Postoji osnov sumnje da je David ubijen
screenshot

Na osnovu tog izveštaja je na današnjoj 9. sednici tog skupštinskog tela zaključeno da postoji osnov sumnje da je mladić ubijen i da Tužilaštvo mora hitno odrediti po tom pitanju.

Izveštaj će biti upućen na usvajanje Parlamentu Srpske.

Izveštaj sadrži sve relevantne činjenice slučanja stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

U tom dokumentu su detalji odgovora na više od 800 postavljenih pitanja predstavnicima banjalučkog Okružnog tužilaštva i policije, pišu banjalučke Nezavisne novine.

U proteklom periodu uzete su izjave od ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Dalibora Vreće i glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimira Lepira.

Sednicama je predsedavao predsednik Anketnog odbora Branislav Borenović, a prisutni su bili zamenik predsednika Drago Kalabić, kao i članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

U ime grupe "Pravda za Davida" prisutni su bili Ljiljana Tešanović i Borislav Radovanović.

Davor Dragičević, otac, tvrdi da je njegov sin ubijen, što, kako tvrdi, policija i tužilaštvo prikrivaju.

Vrh policije RS je protiv Dragičevića podneo tužbe za klevetu, a on je tužilaštvu dostavio više od hiljadu prijava u kojima se navodi da je David Dragičević, koji je nestao 18. marta, a pronađen 24. marta, ubijen.

U tom dokumentu su detalji odgovora na više od 800 postavljenih pitanja predstavnicima banjalučkog Okružnog tužilaštva i policije.

"Između ostalog, Anketni odbor smatra da postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen i očekuje da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo RS sa odgovarajućom tužilačkom odlukom", stoji u jednom od zaključaka.

Takođe, Anketni odbor smatra da su tužioci u ovom slučaju učinili brojne propuste, te od Narodne skupštine RS zahtevaju da uputi inicijativu prema VSTV-u radi pokretanja odgovarajućih disciplinskih postupaka za utvrđivanje odgovornosti postupajućih tužilaca.

Dodaju da su građani s pravom uznemireni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: