"Radojičić je izuzetna ličnost, pravi čovek za Beograd"

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević kaže da je direktor Univerzitetske dečije klinike Zoran Radojičić, izuzetna ličnost sjajne biografije i ugleda.

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2018.

11:26

Tanjug, Sava Radovanoviæ

Zbog toga veruje da je on pravi čovek za Beograd.

Nikodijević je za Pink naveo da nema sumnje da će Radojičić odlično obavljati posao gradonačelnika, budući da se dokazao u svom poslu i pokazao da je sposoban da rukovodi velikim sistemom, što je Beogradu i najpotrebnije.

"Tim ljudi koji je radio u Beogradu, veći deo, ostaje da radi i dalje u gradskoj vlasti. Mi smo imali izuzetnu timsku saradnju u protekle četiri godine, jer ne može jedan čovek bez dobrih saradnika i bez dobrog tima da postigne velike rezultate. Beograd je država u državi", rekao je Nikodijević.

Kako kaže, da bi neko vodio grad ne mora se razume u sve, ali treba da bude dobar menadžer, da okupi dobre ljude, igra timski i to će dati rezultate. Nikodijević dodaje da je bivši gradonačelnik Siniša Mali bio na čelu dobrog tima, koji je radio odličan posao, te da će i Radojičić imati odličan tim.

"Radojičić će imati podršku svih nas u Skupštini Grada, dokazanih, proverenih ljudi, imaće podršku Vlade i predsednika Republike, radićemo svi zajedno na projektu da Beograd bude moderan grad", istakao je Nikodijević.

On je naveo da su građani visokom ocenom ocenili rad gradske vlasti u protekle četiri godine, te da skoro nije zabeležen slučaj da jedna gradska vlast u "teškom periodu i periodu kada su sprovodjene teške reforme dobije dvotrećinsku podršku na izborima".

"Građani su nas obavezali da nastavimo da se ponašamo odgovorno kao i prethodne četiri godine i da nastavimo sa novim investicionim ciklusom koji smo započeli. Sredili smo finansije, skupili dovoljno sredstava, napravili projekte i sada je ovo mandat u naredne četiri godine gde treba da se vide rezultati i prethodne četiri godine i naredne četiri", rekao je Nikodijević.

On je naglasio da novi investicioni ciklus predvidja da će Beograd za četiri godine imati "totalno drugu sliku", te dodao da dugo godina nije ulagano u glavni grad, a da je sada vraćeno 450 miliona evra dugova, javna preduzeća koja su bila gubitaši posluju sa dobitkom, unapredjuje se infrastruktura...

"Ideja nam je da iz centra grada izbacimo sva vozila koja idu na naftu, mazut, gas i da imamo ekološki prihvatljiva prevozna sredstva u centru grada. Beograd će da prati moderne gradove po infrastrukturi, saobraćajnim rešenjima, verujem da ćemo brzo srediti saobraćajne gužve, izgradnjom dva mosta i dva tunela u centru grada. Kao kruna svega toga, u ovom mandatu treba da dodje do izgradnje metroa", naveo je Nikodijević.

On je podsetio da će u četvrtak, 7. juna biti održana sednica na kojoj će biti finalizovan izbor za gradonačelnika te dodao da su, kao što je i obećano, ispoštovani svi zakonski rokovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: