Verske vođe Avganistana zabranile samoubilačke napade

Vrhovno versko telo Avganistana izdalo je danas fatvu u kojoj se navodi su samoubilački napadi zabranjeni po šerijatskom zakonu.

Izvor: Beta/AP

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:35

Verske vođe Avganistana zabranile samoubilačke napade
Ilustracija: Getty Images

Savet avganistanskih ulema, u koje ulaze muslimanski sveštenici, naučnici i ljudi od autoriteta u religiji i pravu, izdali su fatvu na skupu u Kabulu, kome je prisustvovalo više od 2.000 članova Saveta.

Savet je pozvao i vladine snage i talibane i druge ekstremiste da obustave borbe i dogovore prekid vatre. Takođe, uleme su pozvale i na mirovne pregovore dve strane.

To je prvi put da je Savet uputio takav poziv.

Član Saveta Gofranulah Murad je pročitao pisanu izjavu sa sastanka u kojoj je navedeno da su nevini avganistanski muškarci, žene i deca žrtve rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: