Haradinaj u Tirani: Kosovo doprinosi miru

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u Tirani da Kosovo ima konstruktivnu ulogu za bezbednost i da doprinosi regionalnoj saradnji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 04.06.2018.

18:02

Haradinaj u Tirani: Kosovo doprinosi miru

Kabineta premijera Kosova je saopštio da je Haradinaj na konferenciji u Tirani o globalnoj bezbednosti, sa posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma, izjavio da verski lideri svih konfesija treba da budu među najvažnijim partnerima u u tome i da će nastaviti da blisko sarađuje s verskim liderima u jačanju odnosa verskih zajednica.

Premijer Haradinaj je rekao da je Kosovo usvojilo Strategiju za sprečavanje nasilja, radikalizma i ekstremizma koji vodi terorizmu, i akcioni plan za njeno ostvarivanje, kao deo globalne obaveza demokratskih država na čelu sa SAD.

Haradinaj je ponovio da su kosovske institucije odlučne da spreče širenje ekstremističkih ideologija koje mogu da dovedu do terorizma i podvukao da je Kosovo zakonom zabranilo učešće građana u stranim ratovima.

Premijer je rekao da su nasilni ekstremizam i radikalizam pojave koje nemaju domovinu, nemaju određenu lokaciju, ali predstavljaju opasnost po savremeni svet, po čovečanstvo i mir.

Na kraju govora, Haradinaj je ponovio zahtev da Kosovo postane članica međunarodnih sigurnosnih institucija, Interpola i Europola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: