Mediji opovrgli svoje reči: Nema srpske vojske na granici

Prištinski mediji demantovali svoje objave samo nekoliko sati nakon što su objavili da su na prelazu Jarinje viđeni naoružani srpski vojnici.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.06.2018.

11:39

Mediji opovrgli svoje reči: Nema srpske vojske na granici
Getty Images

"Redovna vojska Srbije i Žandarmerije raspoređena je u nedelju ujutru u blizini graničnog prelaza Jarinje sa Kosovom u severnom delu zemlje", objavila je ranije prištinska Gazeta Expres.

"Kosova pres“ je izvestila da je nekoliko naoružanih vojnika na granici Kosova i Srbije, ali ispostavilo se da to nije istina, naveo je ovaj medij, pozivajući se na portal Gazeta metro.

Metro je, naime, objavio pozivajući se na svoja saznanja u "visokim krugovima Kosovske policije na severu" da je sve u vezi sa pripadnicima Vojske Srbije na administrativnoj liniji "izmišljotina i pogrešna informacija", te da na Jarinju nema nijednog srpskog vojnika.

O navodnom prisustvu pripadnika Vojske Srbije na prelazu Jarinje nije se oglasila Kosovska policija, a ni predstavnici privremenih kosovskih institucija.

U svom demantiju Gazeta ekspres (Gazeta Expres) prenosi da "srpski vojnici na Jarinju nisu viđeni od proglašenja kosovske nezavisnosti".

Međutim, oni navode da su se navodno na drugim pelazima, kao što je Bela zemlja, mogli videti srpski vojnici koji su bili na "neutralnoj tački granice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: