Plenković "proterao" bivše šefove diplomatije iz HDZ

Predsedništvo HDZ je razrešilo dužnosti političkog i međunarodnog sekretara stranke Davora Iva Štira i Mira Kovača, bivše ministre spoljnih poslova Hrvatske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

23:02

Plenković
Tanjug / Hina

Hina prenosi da su umesto njih dvojice na funkcije imenovani Lovro Kuščević i Davor Božinović.

Navodi se da je smenu Štira i Kovača nakon sednice Predsedništva i Nacionalnog saveta HDZ potvrdio predsednik stranke i premijer Andrej Plenković, rekavši da su oni smenjeni na njegov predlog.

Plenković je kazao da je Kuščević novi politički sekretar stranke, a Božinović međunarodni sekretar, a upitan o razlozima smene Štira i Kovača, rekao da je u politici poverenje najvažnije načelo.

Ponovio je da je Štir pre godinu dana protivno njegovoj volji napustio Vladu, kao i da njihova saradnja više nije bila onako intenzivna niti konstruktivna kao što je bila pre godinu i po dana.

Navodi se da je o dosadašnjem međunarodnom sekretaru HDZ Kovaču Plenković kazao da je procenio da ne postoji dovoljan nivo poverenja između njih dvojice i da je zato odlučio da tu dužnost poveri Božinoviću.

Plenković je dodao da je troje članova Predsedništva i Nacionalnog saveta HDZ bilo protiv razrešenja Štira i Kovača, a svi ostali su to podržali.

Hrvatski portal index.hr navodi da je "Plenković krenuo u čistku", dok "Jutarnji list" ocenjuje da se radi o "Plenkovićevom obračunu sa kritičarima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: