Vučić: Vrhovni vojni komandant po Ustavu ima pravo...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema nameru nikome da se pravda gde će se kretati pripadnici vojnih jednica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

21:42

Vučić: Vrhovni vojni komandant po Ustavu ima pravo...
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je istakao i da takvu odluku neće donositi niko sa strane.

"Pripadnici vojske i žandarmerije slučajno nisu bili tamo gde su albanski mediji javili, ali neću da im se pravdam ni kada ih bude bilo, niti me je baš briga šta će oni da pišu i da misle", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Zemunu.

On je istakao da vrhovni vojni komadant po Ustavu ima pravo da raspoređuje pripadnike vojske i žandarmerije gde god želi i da niko sa strane neće odlučivati o njihovom kretanju.

"Ovom zemljom neće da upravlja niko sa strane, neće ni sprski ni albanski mediji, zna se da ćemo da obavljamo naše poslove u skladu sa interesima naših građana", kazao je Vučić.

Prištinski mediji objavili su danas da su redovna srpska vojska i žandarmerija raspoređeni u nedelju ujutro u blizini administrativnog prelaza s Kosovom na Jarinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: