Danas pada odluka o gradonačelniku Beograda

U Beogradu će danas biti održana sednica proširenog sastava Gradskog odbora SNS glavnog grada na kojoj se očekuje odluka o gradonačelniku.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 04.06.2018.

07:02

Danas pada odluka o gradonačelniku Beograda

Razlog za zakazivanje sastanka rukovodstva vladajuće partije biće donošenje odluke o novom gradonačelniku Beograda.

U medijima su se još od završetka lokalnih izbora, koji su održani 4. marta ove godine, kao najozbiljniji kandidati za poziciju prvog čoveka Beograda pominjali aktuelni gradski menadžer Goran Vesić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Ipak, postoji mogućnost i da poziciju, koju je donedavno obavljao novopostavljeni ministar finansija Siniša Mali, preuzme “neko treći“. Prema najnovijim medijskim tvrdnjama gradonačelnik će biti direktor i hirurg Univerziteteske dečje klinike u Beogradu dr Zoran Radojičić, a Vesić će biti njegov zamenik.

Komentarišući pisanje medija o imenu novog gradonačelnika, potpredsednica vlade i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović je izjavila da će odluku o tome doneti danas Gradski odbor SNS, te je podsetila da je Radojičić bio nosilac liste te stranke na lokalnim izborima.

Na pitanje novinara šta misli o tome što je dr Radojčić nestranačka ličnost, a da je pozicija gradonačelnika politička funkcija, Mihajlovićeva je rekla i istakla da ne mora neko da bude član SNS ako podržava politiku za koju je dobijena velika podrška građana. "Mi ćemo tek danas razgovarati na Gradskom odboru SNS oko kandidata za gradonačelnika i kada se taj sastanak završi onda ćemo i objaviti ko će voditi grad", rekla je Mihajlovićeva.

Kako kaže, SNS je pokazala da i u vladi da joj nije na prvom mestu da li je neko član stranke nego da li podržava politiku za koju je SNS dobila veliku podršku, a to je politika SNS.

"Ne morate da budete član, ali ako se slažete sa onim što mi radimo drago nam je da ste tu iako niste clan i to se odnosi ne samo za Radojičića već i druge", istakla je Mihajlovićeva.

Prema ranijim najavama, sednica skupštine grada na kojoj će biti izabran gradonačelnik održaće se u četvrtak, 7. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: