Krenuo traktorom na vojnike - ubili ga

Izraelska vojska je saopštila da je ubijen Palestinac koji je pokušao traktorom da pregazi izraelske vojnike na Zapadnoj obali.

Izvor: Beta

Subota, 02.06.2018.

15:24

Krenuo traktorom na vojnike - ubili ga
Ilustracija: Thinkstock

On je pokušao svojim vozilom da naleti na vojnike u Hebronu, preneo je AP. Vojnici su pucali i ubili ga. Na izraelskoj strani nije bilo povređenih.

U poslednje dve godine izraelski vojnici su se suočili sa talasom napada mahom noževima, ali i vozilima na Zapadnoj obali, koji u poslednje vreme nisu tako česti i pažnja je usmerena na masovne palestinske proteste duž granice pojas Gaze i Izraela.

Palestinci i organizacije za ljudska prava optužuju izraelske snage za upotrebu preterane sile u nekim slučajevima i da ubijaju Palestince koji ne predstavljaju neposrednu pretnju.

Danas su u pojasu Gaze hiljade Palestinaca prisustvovali sahrani jedne mlade Palestinke koja je dobrovoljno pomagala ranjenicima u protestima. Ona je juče ubijena u pograničnom području.

Palestinski ministar zdravlja Džavad Avad je izjavio da je 21-godišnja Razan Nadžar pogođena u vrat i da je to ratni zločin jer je imala uniformu medicinskog osoblja, preneli su izraelski mediji.

Još 40 Palestinaca ranjeno je bojevom municijom u jučerašnjim protestima dok je ukupan broj ranjenih oko 100.

Od početka protesta protiv izraelske i egipatske blokade pojasa Gaze, 30. marta, poginulo je oko 120 Palestinaca.

Najviše žrtava bilo je 15. maja, preko 60. Tog dana otvorena je Ambasada SAD u Jerusalimu čemu se Palestinci oštro protive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: